Comunicat de presa 31 Ianuarie 2017

 

UNSICAR încheie un protocol de colaborare cu FGA

București, 31 ianuarie 2017 – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România a încheiat un protocol de colaborare cu Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care va permite membrilor UNSICAR să își sprijine clienții, creditori ai asigurătorilor aflați în insolvență, prin facilitarea demersurilor creditorilor de asigurări în relația cu FGA, în vederea recuperării sumelor cuvenite de la Fond.

Prin încheierea acestui protocol, UNSICAR și FGA și-au propus să susțină creșterea siguranței și încrederii în piața asigurărilor, prin creșterea nivelului informării, cu ajutorul membrilor UNSICAR, asupra modului de lucru și a activității FGA. Practic, prin intermediul brokerilor de asigurări, creditorii de asigurare vor putea afla informații legate de stadiul de soluționare a cererilor de plată sau a dosarelor transmise la plată către FGA, ori despre demersurile care trebuie întreprinse de potențialii creditori de asigurare pentru a solicita deschiderea dosarelor de daună etc.

“UNSICAR a inițiat demersurile de încheiere a acestui protocol, în primul rând pentru a-și susține companiile membre, în relația cu clienții lor, care au calitatea de creditori ai unor asigurători aflați în insolvență și sub gestionarea FGA, în demersurile de recuperare a despăgubirilor. În baza acestui protocol, vom putea să desfășurăm și acțiuni comune, cum ar fi cele de consultanță în domeniul regularizării de daune sau pe aspecte de inițiativă legislativă pentru actele normative de interes comun, formularea de propuneri de amendare a cadrului legislativ actual, dacă se consideră necesar”, a declarat Bogdan Andriescu, președinte UNSICAR.

“Acest protocol își dorește să impulsioneze creșterea încrederii consumatorilor în piața de asigurări și a transparenței procesului de aprobare a cererilor și a plății efective a despăgubirilor către creditorii asigurătorilor aflați în insolvență”, a declarat Cristian Roșu, director general FGA.

 

Despre UNSICAR

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), organizație înființată în anul 2000, reprezintă 75 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, asistenti in brokeraj, de pregătire profesională.

UNSICAR reprezintă interesele colective ale membrilor săi și colaborează cu instituţiile publice pe aspecte care privesc piaţa de brokeraj de asigurare și consumatorul de produse de asigurare. UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizație internationala înființată in 1937 care reunește asociațiile profesionale naționale ale intermediarilor în asigurări, precum și a POI (Partners of Intermediaries).

 

Despre FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.
Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor și are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurător.

 

Descarca “Comunicatul de presa 31 Ianuarie 2017” in format PDF aici.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu